Boomstra op kop na vierde ronde NK dammen

There are no translations available.

Roel Boomstra trof vandaag een voortvarende Cor van Dusseldorp. Die nam op de 12e zet met een 2 om 2 naar 28 de aanval over. Het bedenken van een tegenplan was lastig.

Van Dusseldorp probeerde ook de andere vleugel te controleren en bleef (afgaande op Boomstra’s lichaamstaal, die achteraf toegaf dat hij de partij niet volledig onder controle had) op winst hopen. Toen hij zag dat hij niet achter 24 mocht lopen, was het te laat. De reddende dam was niet reddend.


Martin Dolfing ontsnapte tegen Kees Thijssen. In een stand waar Thijssen het centrum vrijwel beheerste overzag deze een winnende doorstoot naar veld 33. Een zet later had Dolfing het gevaar bezworen.
Pim Meurs nam een stevig centrum tegen Jasper Lemmen. De opstoot 21. … 23-29  leverde niet het gewenste resultaat op, de voorspelbare ruilen die volgden leidden tot een geljke stand.
Sven Winkels stand leek moeilijk met een zware rechte vleugel. De druk die hij kon uitoefenen op centrumschijf 23 van Pieter Steijlen bleek genoeg voor remise.
Auke Scholma en Alexander Baljakin speelden een klassieke partij die in evenwicht bleef.
De strijd tussen Ron Heusdens en Boudewijn Derkx barste pas goed los tegen de tijdcontrole. Na 48 zetten hadden beiden een dam en zes schijven. Heusdens leek zichzelf in de weg te staan, maar met een schijfoffer baande hij zich een weg naar een tweede dam. Toen Derkx op de 54e zet geen eieren voor zijn geld koos, werden zijn schijven geleidelijk opgepeuzeld en na 85 zetten gaf hij op.
Dat was de tweede partij boven de 75 zetten, na  Steijlen – Scholma van gisteren. Is alles in orde met de klok? Na 75 zetten hoort hij de spelers 20 seconden per zet toe te kennen. Een delicate kwestie, u hoort er nader over.

Herm Jan Brascamp

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner