Slim Bewegen

There are no translations available.

Na de vierde ronde op maandag 12 april worden de deelnemers aan het NK voorzien van een extra impuls. Chris Visscher en Bert Dollekamp van het Centrum voor Bewegingswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, doen aan hen en aan de selectie van FC Emmen de overeenkomsten uit de doeken tussen voetbal en dammen.
In de clinic “Slim bewegen” legt hoogleraar jeugdsport en talentontwikkeling Visscher uit dat voetbal een denksport is. Voetbaltechnisch doet een subtopper nauwelijks onder voor een absolute topper, maar juist tactisch en strategisch inzicht geeft de doorslag. Onderwijskundige en damdidacticus Bert Dollekamp laat vervolgens met enkele pakkende voorbeelden zien, dat Abe Lenstra vermoedelijk niet toevallig ook een prima dammer was.
De voetballers mogen het verworven inzicht meteen in de praktijk brengen in een partij op het scherpst van de snede tegen een de damcracks. Dan zal blijken of ze van modale schuivers zijn veranderd in geslepen strategen. En dat is precies wat een voetballer nodig heeft.

Bovenstaande gedachten zijn ontleend aan het boek Smart Movements (Slim Bewegen) dat is uitgebracht ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Bewegingswetenschappen Groningen

Dit fraai vormgegeven boek bevat een veertigtal populair-wetenschappelijke essays, waarin een beeld wordt gegeven van de interessegebieden en het onderzoek in Groningen. Het kost € 17,50  (plus € 2,50 verzendkosten) en is te verkrijgen door een email  met uw adres en bestelling te sturen aan: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner