There are no translations available.

Alexander Baljakin 1516  8-4-1961  VBI Huissen  GMN/GMI     Arnhem

Neemt voor de zevende keer op rij deel aan het NK. Zowel in 2004 als in 2008 was Alexander tweede. Vorig jaar wist hij dan eindelijk de nationale titel te veroveren. Won in de periode 1995-1996 matches van Wiersma, Ba en Schwarzman. Op het WK 2005 werd hij derde. Ook hij had graag in het WK in Brazilië gespeeld maar die kans werd hem ontnomen. Deze erkende wereldtopper en oud-wereldkampioen junioren (1980) staat bekend  om zijn ‘schone’ speelstijl. Hij geldt voor velen als de te kloppen man. Een bekende sportwet zegt  echter dat een titel behalen gemakkelijker is dan een titel verdedigen.

 
There are no translations available.

Roel Boomstra   1461  9-3-1993   Hijken DTC  MN/MI    Emmen

De jongste NK deelnemer met zijn 17 jaar. Roel werd achtereenvolgens Nederlands kampioen pupillen, aspiranten en junioren (2008 en 2009). In 2007 werd hij 2e bij het wereldkampioenschap aspiranten. Behaalde in 2007 zijn eerste GMI-norm.
Bij zijn debuut vorig jaar verraste hij iedereen door in de eerste ronde de latere kampioen Baljakin een nederlaag toe te brengen. Daardoor was tijdens het hele toernooi alle aandacht op hem gevestigd. Uiteindelijk finishte hij als derde, zodat hij direct voor deze finale was geplaatst. Nu het evenement in z'n eigen woonplaats wordt gehouden, wordt er weer een hoge klassering van hem verwacht. Roel was genomineerd als sporttalent van Nederland 2009 en is 'Ambassadeur van Emmen'.

 
There are no translations available.

Boudewijn Derkx  1447  17-7-1986    Witte van Moort  Westerhaar MN/MI     Geldermalsen

Boudewijn neemt voor de vierde keer op rij deel aan het NK. Was bij zijn debuut in 2007 zevende. Vorig jaar verspeelde hij door een nederlaag in de slotronde een topklassering. Boudewijn is een exponent van de succesvolle “Culemborg-school”. In 2003 was hij wereldkampioen bij de junioren. Drie keer werd hij landskampioen met Meurs Denk en Zet.
In de clubcompetitie presteerde Boudewijn dit seizoen tegenvallend, maar hij plaatste zich moeiteloos via de halve finale voor dit NK. Gebruikt veel tijd, maar weet zich in lastige posities meestal uitstekend te redden.

 
There are no translations available.

Martin Dolfing   1509  12-11-1977     Hijken DTC        GMN/MI     Groningen

Dit wordt het zevende NK voor Martin. In 2002 behaalde hij in Velp de titel. In 2008 speelde hij in Emmelooord voor het laatst mee en werd toen vijfde.  Martin is een speler van wereldniveau.  Hij won zowel in 2008 als in 2009 het sterke internationale toernooi van Nijmegen. De frele Groninger is al jaren  een van de steunpilaren van de Drentse ereklasser Hijken DTC. Hij kreeg de keuzeplaats voor dit toernooi en zal ongetwijfeld laten zien dat hij dat waard is.

 
There are no translations available.

Cor van Dusseldorp   1402  15-03-1972     RDC Rijnsburg     MN/MI     Leiden

Het is al weer vier jaar geleden dat Cor voor het laatst het NK speelde. Dit wordt zijn vijfde in totaal.  In 2006 werd hij achtste. Dankzij een sterke eindspurt wist hij winnaar te worden van zijn halve finalegroep.
Hij heeft zijn opleiding bij RDC Rijnsburg genoten en speelt nog steeds voor deze hoofdklasser.
Behalve als speler is hij ook bestuurlijk actief. Hij is secretaris van de Dambond Midden Holland.

 
There are no translations available.

Ron Heusdens   1479  14-5-1962    Van Stigt Thans Schiedam    GMN/GMI    Schiedam

Ron speelt ook al zijn zestiende NK. Eenmaal, in 2008, wist hij de titel te veroveren. Vorig jaar, in Huissen, was hij dicht bij titelprolongatie. Eén knullig tot stand gekomen min-remise was het verschil met de kampioen. Ook hij had in Brazilië op het WK zullen spelen. Het denksportfenomeen Heusdens, 11 keer winnaar van de denksporttriathlon (dammen, schaken en bridge), staat bekend om zijn ondernemende, attractieve speelstijl. Behoort ook nu weer tot de kanshebbers.

 
There are no translations available.

Jasper Lemmen   1423  20-09-1985     VBI Huissen     MN/MF     Bemmel

Jasper debuteerde in 2005 met een gedeelde dertiende plaats. Nu, vijf jaar later, speelt hij zijn tweede NK.  Bij de jeugd heeft hij vele successen behaald: pupillenkampioen in 1996 en 1997, aspirantenkampioen in 2000 en juniorenkampioen in 2004.
Hij werd met zijn vereniging VBI Huissen afgelopen seizoen kampioen van Nederland.
Met Wouter Ludwig is hij een creatieve trainer van de centrale trainingsgroep CTG.

 
There are no translations available.

Pim Meurs    1484   23-1-1988   VBI Huissen  MN/MI    Culemborg

Pim geldt als één van de meest veelbelovende talenten in de damwereld, hetgeen o.a. tot uiting komt in zijn HP (High-Potential)-status. Was wereldkampioen junioren in 2006. Debuteerde in 2008 op het NK met een zesde plaats. Vorig jaar moest hij een stapje terug doen en werd negende. Dit jaar wordt een topklassering van hem verwacht. In het seizoen 2007-2008 was hij topscorer in de ereklasse. Ook hij behoorde tot de pechvogels die geen WK 2009 konden spelen.

 
There are no translations available.

Auke Scholma   1476 26-08-1956     Witte van Moort  Westerhaar   GMN/GMI     Baflo

Auke is de nestor onder de deelnemers. Hij neemt voor de vijfentwintigste keer deel aan het NK. Een jubileum derhalve. Hij wisselt goede met minder goede toernooien af. Zijn beste prestatie leverde hij in 1995 in Stadskanaal waar hij de titel behaalde. Via de halve finale weet hij zich meestal gemakkelijk weer voor de finale te plaatsen. Dit jaar ging het vanwege een stroeve start wat moeilijker.
Bij het WK 2007 in Hardenberg behaalde Auke een verdienstelijke vijfde plaats.
Veel damrubrieken zijn verdwenen, maar Auke heeft nog een prachtige, gevarieerde damrubriek in het Dagblad van het Noorden.

 
There are no translations available.

Pieter Steijlen   1392   03-11-1990      Denk en Zet Culemborg  MN/MI Culemborg

De enige debutant in het gezelschap. Na een barrage met Ben Provoost wist hij zich voor de finale te plaatsen.
Ook Pieter heeft zijn opleiding bij Denk en Zet Culemborg genoten en traint daar met grootmeester John van den Borst. Als jeugdspeler was hij succesvol. In 2005 behaalde hij de titel bij de aspiranten en in 2007 bij de junioren. Creatieve speler, die garant staat voor tijdnoodspektakel.
De vraag is hoe hij zich staande zal houden in dit ijzersterke veld.

 
There are no translations available.

Kees Thijssen   1520    24-8-1975    Apeldoorn      GMN/GMI    Amsterdam

Kees neemt al voor de zestiende keer deel aan het NK. In de periode 2003-2007 werd hij vijf keer op rij nationaal kampioen. Op de WK’s van 2003 en 2005 werd hij zesde. Hij had zich geplaatst voor het WK 2009 in Brazilië, maar vanwege de afgelasting van dit evenement kon hij niet laten zien dat hij tot de wereldtop behoort. Vorig jaar eindigde hij in de middenmoot maar via de halve finale wist hij zich soeverein voor de finale te plaatsen. Kees traint niet alleen met bondscoach Rob Clerc, maar ook met Pim Meurs. Kees speelt voor Apeldoorn en leverde met een score van 21 uit 11 een belangrijke bijdrage aan de promotie van zijn club naar de ereklasse.

 
There are no translations available.

Sven Winkel   1452  12-10-1981    Van Stigt Thans  Schiedam MN/MI    Arnhem

Doet voor de zevende keer mee. Debuteerde in 2002. Behaalde diverse ereplaatsen in sterk bezette internationale toernooien. Gevaarlijke tegenstander voor iedereen. Was met Witte van Moort in 2001 en de vorige twee seizoenen met Van Stigt Thans clubkampioen van Nederland. Versloeg in Nijmegen 2007 twee grootmeesters op één dag. Reuzendoder.
Sven maakt zich , samen met Jeroen van den Akker, sterk voor de belangen van de topsporters. Zij waren betrokken bij het opstellen van het spelersconvenant.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner