WK- ticket lonkt voor Meurs

There are no translations available.

De Gelderlander  editie BETUWE (Huissen e.o.)  19 april 2010

door Anton Janssen

EMMEN – Alexander Baljakin heeft zijn succesvolle optreden tijdens het Nederlands damkampioenschap in Emmen afgesloten met een remise tegen Martin Dolfing. De oude en nieuwe kampioen beëindigde de nationale titelstrijd zaterdag met een voorsprong van vier punten op Roel Boomstra, Martin Dolfing en Pim Meurs.
Meurs is na de gedeelde derde plaats zeker van deelname aan het Europese kwalificatietoernooi voor het WK in 2011. Voor deelname aan het NK in 2011 moet Meurs een barrage tegen Dolfing spelen. De winnaar wordt derde en is vrijgesteld van het spelen van kwalificatiewedstrijden. Meurs is dus nog in de race voor een podiumplaats.
De kanshebbers op de tweede en derde prijs speelden zaterdag allemaal remise. Boomstra deed dat tegen SvenWinkel. Meurs stuitte op Boudewijn Derkx en Dolfing haalde een punt tegen kampioen Baljakin. Boomstra greep, dankzij zijn enige plusremise in het toernooi, de tweede prijs.
De op dit NK ongeslagen gebleven Meurs was licht teleurgesteld: „Het is jammer dat ik niet zonder barrage op het podium ben gekomen. Ik speel op 1 mei in Zwolle de barrage tegen Dolfing. De eindklassering zie ik als een opwaartse trend. Ik hoop volgend jaar weer een stapje hoger te eindigen. In dit NK liep Baljakin wel erg vlot en hard van de concurrentie weg.”
Jasper Lemmen kwam in de laatste ronde niet langs debutant Pieter Steijlen. De dammer uit Bemmel meende een goede kans op winst te maken maar taxeerde zijn positie in tijdnood te positief: „Dat leidde tot een minremise, mijn enige in dit toernooi. Ik til er niet zwaar aan, het maakte niets meer uit.”
Lemmen was bijzonder tevreden over zijn tweede NK: „Het is me best meegevallen De start was ronduit zwak maar het herstel uitstekend. Misschien heb ik nog enkele punten laten liggen. Dit NK nodigt uit tot een nieuwe poging. In 2011 wordt de opzet van de kwalificatiewedstrijden vernieuwd. Ik ben er niet nog uit maar zal zeker overwegen me opnieuw in de strijd om een NK-ticket te mengen.”
DV Huissen huldigde gistermiddag het tiental dat vorige maand na het gewonnen beslissingsduel tegen Schiedam landskampioen werd. Bondsvoorzitter Haijtink was met de kampioensbeker naar ’t Koelhuis gekomen. Uit handen van clubvoorzitter Hendriksen ontvingen de spelers hun kampioensmedaille. Guntis Valneris kon niet naar Nederland vliegen en Fred de Koning was wegens vakantie afwezig.
Huissen huldigde ook Baljakin met het Europees Kampioenschap sneldammen en met zijn nieuwe Nederlandse titel. Burgemeester Harry de Vries van de gemeente Lingewaard was lovend over de verrichtingen van de dammers en hoopte dat nog meer kinderen enthousiast naar de succesvolle damclub zullen komen.
   

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner