Voorwoord van het organisatiecomité

There are no translations available.

Het KNDB-bestuur heeft elk jaar een zware opgave in het onderbrengen van het Nederlands Kampioenschap dammen voor senioren. Veelal heeft een damvereniging iets te vieren om de handschoen op te pakken.

Dit jaar heeft dammend provincie Drenthe zoiets van het zou mooi zijn als wij het NK zouden kunnen organiseren. Want in Drenthe woont en damt toevallig wel één van de grootste damtalenten van Nederland; Roel Boomstra. Vorig jaar zat hij al heel dicht bij de Nederlandse titel. Reden genoeg om hem dit jaar te beschouwen als één van de grote kanshebbers. En een kanshebber die een thuiswedstrijd kan spelen zou wel eens de grote favoriet kunnen zijn.


Het eerste contact met de gemeente Emmen was ronduit positief. Al heel snel was het duidelijk dat de gemeente voldoende ondersteuning op velerlei gebied wilde bieden. Hierna was het niet zo moeilijk meer een organisatiecomité te vormen. Het dagelijkse bestuur van DC Emmen wilde graag meedoen, ook een aantal ervaren organisatoren van damclub Hijken DTC gaf hun steun. Met daarnaast de inbreng van de voorzitter van de Drentse Dam Bond was het comité compleet.

Er werd intensief vergaderd om het NK tot een succes te maken. De wezenlijke inbreng van de gemeente Emmen, in de persoon van Harm Lassche, was daarbij van essentiële waarde.

Het organisatiecomité heeft er alles aan gedaan het NK tot een succes te maken. Zij hoopt dat vele mensen de weg naar het fraaie gemeentehuis van Emmen weten te vinden. Elke dag zijn er demonstraties te volgen van een grootmeester. Maar ook zijn er nevenactiviteiten waar toeschouwers aan mee kunnen doen; voor de jeugd een prachtig toernooi met als inzet de DDB-cup (door de jeugd meestal aangeduid als de dikke beker) en als klap op de vuurpeil een simultaan door niemand minder dan Ton Sijbrands.

Het organisatiecomité spreekt de wens uit dat de spelers van dit NK er een waar spektakelstuk van zullen maken met veel boeiende partijen resulterend in een flink aantal beslissingen. Chauvinistisch als wij zijn, hopen wij dat de spelers van Hijken DTC, Martin Dolfing en Roel Boomstra het erepodium zullen beklimmen. Martin heeft die potentie en ook Roel heeft vorig jaar laten zien dat hij het kan.

Allen een boeiend en genoegzaam NK 2010 toegewenst.

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner