Meurs gedeeld derde bij NK dammen

There are no translations available.

Culemborgse Courant  maandag 19 april 2010 14:52

CULEMBORG - Pim Meurs is in Emmen op een gedeelde derde plaats geëindigd bij het NK dammen. Dat is voldoende voor een volgende stap op weg naar de grootmeestertitel. Meurs moet een barrage spelen met de Groninger Martin Dolfing voor directe plaatsing voor het NK 2011. Verder heeft hij het recht om deel te nemen aan het Europese zonde toernooi voor een plaats bij het WK 2011.
In de slotronde nam Meurs geen risico´s tegen oud Culemborger Boudewijn Derkx. Na relatief veel ruilen van beide kanten werd, met ieder nog vier schijven op het bord, tot remise besloten. Het totaal van 13 punten was voor Meurs voldoende voor een grootmeesterresultaat.

Pieter Steijlen leek in de slotronde nog ver te komen tegen Jasper Lemmen. Steijlen had een flankaanval ingezet die lang in een gelijkwaardige positie resulteerde. In wederzijdse tijdnood misrekende Lemmen zich, waardoor Steijlen met een dam voorsprong het eindspel in ging. Dit voordeel bleek echter niet voldoende voor de winst. Als troost mocht Steijlen wel een plusremise noteren.
Steijlen sloot zijn debuut af met een achtste plaats. Algemeen was de mening dat hij met zijn compromisloze stijl de smaakmaker van het NK was. De tijdverdeling van de Culemborger verhinderde dat hij gewonnen stellingen ook daadwerkelijk in winst wist om te zetten.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner