Rust en strijd in tiende ronde

There are no translations available.

Het is rustig in de publieke ruimtes! Wat willen de mensen, strijd? Die is er nog steeds, al lijkt het gevecht om de eerste plaats beslist. Als dat al waar is, dan is hier een groot kampoen te bewonderen.  Ook een reden om te komen.
Maar er is meer te winnen: nog twee plaatsen voor het Nederlands kampioenschap 2011 in Wapenveld en drie plaatsen voor het zonetoernooi. Daarmee is deelname te verdienen aan het wereldkampioenschap 2011 in Emmeloord en op Urk.
De strijd is dan ook niet mals. Komt allen snel!

Alexander Baljakin kiest, zo lijkt het, weer een bekende opening die hij mogelijk gisteravond voorbereid heeft. De eerste 20 zetten komen snel op het bord.

Op de 24e zet denkt Steijlen voor het eerst flink na. Baljakin heeft een licht tempovoordeel, hij lijkt volledige controle over de vleugels te hebben, op de 30e zet is zijn tijdsvoordeel opgelopen tot ruim 50 minuten. Na 38 zetten heeft Steijlen nog 8 minuten, Baljakin 56.
Steijlen speelt overigens een geweldig toernooi. Al zijn partijen zet hij constructief op. Alleen gisteren probeerde hij te veel te bereiken tegen de aanvalsstand van Martin Dolfing. Hij had op plus 2 kunnen staan als hij zijn kansen tegen Ron Heusdens en Cor van Dusseldorp volledig benut had.
Martin Dolfing gooit tegen Sven Winkel de knuppel in het hoenderhok met 34-30 20-25 30-24. Winkel gaat de strijd niet uit de weg, 16-21. Dolfings voorpost wordt verplaatst naar 23, Winkel kruipt naar 36.
Ron Heusdens en Pim Meurs kiezen voor de Keller-variant. Dat is pas de tweede keer dit toernooi, na Derkx-Boomstra in de derde ronde. Meurs stevent af op een machtig centrum, de vraag is of Heusdens het houdt. Na een grote ruil houdt Meurs een licht overwicht.
Boudewijn Derkx neemt ook al een sterk centrumblok in tegen Kees Thijssen. Thijssen ruilt 23 weg via een offertje.
Roel Boomstra en Auke Scholma spelen het klassiek.
Cor van Dusseldorp neemt met wit het klassieke verticale dubbelblok in, Jasper Lemmen richt zijn loop op de witte korte vleugel met acties op 29.

(15.45) Herm Jan Brascamp

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner