Koele tweede ronde NK dammen

There are no translations available.

Het was koel in het bruggebouw op de vroege zaterdagmorgen. Gelukkig gebeurde er op het dambord genoeg om spelers en toeschouwers te verwarmen. Het begin was rustig, beide internationale grootmeesters Thijssen en Baljakin bleven onderkoeld en tekenden, ook met het oog op de middagronde die nog zou volgen, na 42 zetten voor remise.


Roel Boomstra drong tegen Ron Heusdens al snel door tot veld 18. Na het wegruilen bleef er een nadelige stand voor Heusdens over, maar hij hield het hoofd koel, remise.


Pieter Steijlen kwam via een omsingeling tot een aanval. Die sloeg niet door en in de slotstand hoefde Pim Meurs niet op te geven, zoals in de zaal even gedacht werd.
Cor van Dusseldorp kreeg het warm tegen Auke Scholma. Hij zag zich gedwongen tot de aanval 26. .. 23-28, die eigenlijk meer een verdediging was. Niet zo’n goede, want drie zetten later ging de voorpost er aan. Toch bleek de compensatie voldoende, Scholma kwam niet verder dan een plus-remise.
Sven Winkel dwong tegen Boudewijn Derkx een doorbraak naar dam af voor drie schijven. Misschien waren er betere mogelijkheden, de gekozen combinatie bleek niet genoeg voor winst.
De winstpartij van de ochtendronde kwam op naam van Martin Dolfing. Jasper Lemmen let een kleine combinatie naar veld 6 toe, maar kwam er niet goed uit wat hij moest aanvangen met zijn vooruitgeschoven linker vleugel. Op de 45e zet plaatste Dolfing een tijdelijk offertje dat met een correct reactie zeer riskant had kunnen uitpakken. Lemmen vond die reactie niet en verloor.

Herm Jan Brascamp

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner