Nuchtere Baljakin doet wat hij wil en demarreert

There are no translations available.

Alexander Baljakin lijkt na de negende ronde al zeker van zijn titel. Pim Meurs staat op  drie punten, het peloton volgt op grote afstand.


Baljakin bereikte tegen Cor van Dusseldorp de opstelling die hij wilde. Zijn schijf op 15 belemmerde de bewegingsvrijheid van de zwarte lange vleugel, die kampte met een lastige schijf op 14. Met zijn handelsmerk, eenvoudige sterke zetten, veroverde Baljakin het bord. De afwerking was indrukwekkend.
Roel Boomstra en Pim Meurs bliezen uit van de zware dag gisteren. Rond de dertigste zet kondigden zich de laatste tien verplichte zetten al aan.

Martin Dolfing nam alweer een hekstelling in, nu tegen Pieter Steijlen, nu met één schijf op de lange lijn. Na de grote 4 om 4 hield hij een voorsprong in ontwikkeling over. Met een dubbel offer kwam Steijlen snel op dam, remise.
Auke Scholma stootte tegen Sven Winkel door naar 15, met een schijf op 5 (in plaats van 4) voor Winkel. De hele partij bleef dat hinderlijk. In de sterk uitgedunde stand na de tijdcontrole bleek hij het overleefd te hebben. Schijf 5 kwam niet van zijn plaats.
Boudewijn Derkx liet zich aan zijn lange vleugel vastzetten en had daar meteen spijt van. Jasper Lemmen kwam sterk in het centrum. Met een offertje haalde Derkx net op tijd de remise binnen.
Ook de dunne aanvalsstand die Ron Heusdens bij de tijdcontrole tegen Kees Thijssen over had leverde niet meer dan remise op.

Herm Jan Brascamp

 

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner