Slechts één beslissing in explosieve 7e ronde

There are no translations available.

Koploper Baljakin en runners-up Boomstra en Dolfing kwamen in de ochtendronde tot remise, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Meurs voegde zich bij de achtervolgers door een snelle winst op Scholma. De vonken vlogen van de overige partijen af zonder dat het tot een beslissing kwam.

Auke Scholma stond niet echt plezierig op zijn rechtervleugel toen de 14e zet hem ontglipte. Pim Meurs profiteerde met een heen en weer 4 om 5 hielslag.
Alexander Baljakin nam snel de velden 27 en 24 in en stoomde door naar 15. Ron Heusdens leek beperkt in zijn bewegingsvrijheid. Hij stelde zich goed op en na 42 zetten werd de vrede getekend.

Pim Meurs

Roel Boomstra leek prettiger  te staan tegen Jasper Lemmen. Rond de 17e zet zag het er naar uit, dat Lemmens korte vleugel opgesloten zou worden. In plaats daarvan liet Boomstra via het  verrassende 21. … 12-17 zijn eigen korte vleugel opsluiten, op zoek naar complicaties. De clash kwam na de uitruil waarbij Lemmen niet anders kon dan een dam voor drie schijven nemen. De kansen waren aan Boomstra, maar toen hij besloot ten koste van twee schijven de lange lijn over te steken, waren die verkeken. Was het opbouwen van een vangstelling kansrijker geweest?
Martin Dolfing liet Cor van Dusseldorp een enorm centrum innemen tegen zijn hekstelling. Na de grote ruil die volgde op 26. 28-23 hield wit een sterk centrum. Van Dusseldorp drong niet al te zeer meer aan.
Kees Thijssen sloot Sven Winkels kort vleugel op in combinatie met voorposten op 23 en 24. Winkel bevrijdde zich door 24. … 18-22 en 25. … 21-27. Na de gedwongen ruilen was de spanning er uit.
Bij Pieter Steijlen en Boudewijn Derkx werd in de demonstratieruimte een Partie Bonnard ontwaard, maar het flankspel van beide kanten bleef omzichtig.

Herm Jan Brascamp

 

 

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner