Vreedzame stemming onder koplopers in laatste ronde

There are no translations available.

Tot het einde strijd om de overige plaatsen

De vier koplopers toonden zich in de elfde ronde tevreden met de stand van zaken. Roel Boomstra en Sven Winkel ondernamen niets, Pim Meurs probeerde wel iets tegen Boudewijn Derkx maar zag snel van zijn pogingen af. Martin Dolfing bracht zijn grootmeesterresultaat in veiligheid tegen kampoen Alexander Baljakin (foto).

Ook hier bleef het kalm op het bord. Zo nam Baljakin op de 38e zet zonder aarzelen de 2 om 2, die Dolfing aanbood. Meteen daarop kwam in de demonstratieruimte het pikante bericht van analysator Gerrit Boom binnen, dat Bakjakin met 38. 41-36! had kunnen winnen. Drie zetten later werd de vrede getekend.

Het gevolg van dit alles is, dat Roel Boomstra dank zij zijn ene plusremise ongedeeld tweede is geworden. Martin Dolfing en Pim Meurs gaan nog spelen om de derde plaats, die recht geeft op directe deelname aan het kampioenschap van Nederland 2011 in Wapenveld. Boomstra, Dolfing en Meurs zijn de Nederlandse afgevaardigden naar het Europese kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap 2011 in de Noord-Oostpolder.
Op de andere drie borden was het strijd. Kees Thijssen liet tegen Cor van Dusseldorp in een klassieke stand een spion op 36 toe. Met combinatie op diezelfde 36 haalde Thijssen de winst binnen en daarmee de ongedeelde vijfde plaats. 
Ron Heusdens schrok tegen Auke Scholma (foto) niet terug voor een Partie Bonnard. De grote uitruil leverde Scholma na de nodige schermutselingen een schijf winst op. Na zijn kleine damcombinatie op de 49e zet bleef Heusdens met een te grote materiaalachterstand zitten.
De centrumaanval van Pieter Steijlen leek tegen Jasper Lemmen op een vervaarlijke omsingeling te stuiten. Het centrumoverwicht bleek toch genoeg voor een plusremise.

Herm Jan Brascamp

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner