Baljakin boekt vierde zege

AD Sportwereld 14/04/10 21u30

EMMEN - Alexander Baljakin heeft woensdag, met twee partijen op het programma, zijn vierde overwinning geboekt in het Nederlands kampioenschap dammen. De koploper kwam eerst na 42 zetten remise overeen met Ron Heusdens om vervolgens in de avonduren met zwart hekkensluiter Boudewijn Derkx te bedwingen. Hij leidt met twaalf punten.
Zijn naaste belager is nu Pim Meurs. Deze internationaal meester was het succesvolst van allen in de zevende en achtste ronde. Die leverden hem de volle buit op.

Door routinier Auke Scholma te verslaan voegde hij zich bij Roel Boomstra en Martin Dolfing als de belangrijkste achtervolgers van Baljakin om het tweetal daarna een punt achter zich te laten. Dat ging ten koste van Sven Winkel, die met de witte schijven speelde en na de 45e zet opgaf.
 
Dolfing kwam tegen Cor van Dusseldorp en Scholma niet verder dan remise. Het 17-jarige Drentse talent Boomstra, die door de kenners wordt gezien als een potentiële wereldkampioen, slaagde er tegen Jasper Lemmen en Kees Thijssen ook niet in te winnen. (ANP/BVDL)

 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner