NK dammen vindt plaats in Emmen

Het Algemeen NK Dammen wordt van 9 tot en met 17 april 2010 gehouden in het bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen. Tijdens dit toernooi strijden de beste twaalf dammers om het kampioenschap van Nederland. De Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) neemt het grootste gedeelte van de organisatie voor haar rekening. De gemeente Emmen denkt mee en faciliteert het toernooi.

Gezienes Evenhuis, Wethouder van Sport, is er bijzonder trots op dat de gemeente Emmen er wederom in geslaagd is een kwalitatief hoogwaardig sportevenement naar Emmen te halen. De gemeente Emmen heeft de damsport hoog in het vaandel staan. Daar heeft de Emmense Roel Boomstra, die vorig jaar na Harm Wiersma en Ton Sijbrands de jongste debutant ooit was bij het Algemeen NK Dammen, nog eens een extra boost aan gegeven.

 

April wordt dam-maand

De maand april staat in de gemeente Emmen in het teken van dammen. De combinatiefunctionarissen sport brengen de damsport deze maand bij de basisschoolleerlingen extra onder de aandacht. Ook gaat Ton Sijbrands, veelvuldig wereldkampioen dammen en wereldkampioen blind simultaandammen, de competitie aan met Emmense basisschoolleerlingen.

Bruggebouw normaal geopend

Het bruggebouw blijft tijdens het toernooi normaal in gebruik als verbinding tussen het Klant Contact Centrum en de kantoorruimtes van het gemeentehuis. De gemeente zorgt voor de beveiliging en doet er alles aan om eventueel extra geluid tijdens de toernooidagen tot een minimum te beperken zodat de spelers zich optimaal kunnen concentreren op het dammen.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner