Alexander Baljakin leert Roel Boomstra een lesje

There are no translations available.

Dagblad van het Noorden  14 april 2010

Emmen - Alexander Baljakin heeft Roel Boomstra als trainer al heel wat geleerd, maar de les van gisteren was een peperdure. De 17-jarige Emmenaar verloor de partij, de koppositie op het NK in zijn woonplaats en (zo goed als zeker) het perspectief op de titel.

Baljakin leerde Boomstra een belangrijke les: blijf trouw aan je eigen stijl. "Ik speelde te voorzichtig, was te veel op het resultaat gericht", zei Boomstra. "Normaal vlieg ik er in. Dat is mijn stijl. Maar als je op remise speelt, vergeet je de stand op het bord. Het kwam door de druk die ik mezelf heb opgelegd. Na deze nederlaag kan ik er weer invliegen. De druk is weg."

Auke Scholma revancheerde zich voor zijn nederlaag. De Bafloër nam in 'pot' remisestand met een slimme truc niemand minder dan vijfvoudig kampioen Kees Thijssen te grazen. (DvhN)
Emmen. NK. Zesde ronde: Winkel-Lemmen 1-1, Derkx-Van Dusseldorp 1-1, Scholma-Thijssen 2-0, Boomstra-Baljakin 0-2, Dolfing-Meurs 1-1, Heusdens-Steijlen 1-1. Stand: 1. Baljakin 6-9, 2. Boomstra, Dolfing 6-7, 4. Scholma, Thijssen, Heusdens, Meurs, Winkel, Steijlen 6-6, 10. Van Dusseldorp 6-5, 11. Lemmen, Derkx 6-4.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner