Meurs en Steijlen nog zonder winst op NK

There are no translations available.

De Gelderlandereditie RIVIERENLAND (Culemborg e.o.)  12-04-2010

door Anton Janssen

EMMEN – De Culemborgse dammers Pim Meurs en Pieter Steijlen zijn na vier ronden voor het Nederlands kampioenschap dammen in Emmen nog zonder winst. Het duo heeft echter ook nog niet verloren. De start van Boudewijn Derkx is teleurstellend. De deelnemer uit Geldermalsen staat na twee nederlagen in de achterhoede.
Meurs kon in het openingsweekeinde de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. De speler van DV Huissen speelde zijn vier partijen onbeslist en wacht op zijn eerste winst.

Meurs: „ Ik ben er van overtuigd dat mijn spel gaat lopen zodra ik een winstpartij boek. Tot nu toe gaat het moeizaam. Tegen Pieter (Steijlen) mocht ik met de puntendeling tevreden zijn. De remise met Aleksander Baljakin was een prima resultaat en vervolgens was het lichte voordeel op teamgenoot Jasper Lemmen niet voldoende voor winst. Toch blijf ik optimistisch over het verloop van de komende toernooiweek.”
Steijlen manifesteert zich als nieuwkomer met een flinke portie strijdlust. Zaterdag zat hij verdeeld over twee speelronden, twaalf uur aan het dambord gekluisterd. Zijn vier remises tot dusver getuigen van een goede spelopvatting. De remise op de late zaterdagavond tegen Auke Scholma was het bewijs van zijn stalen zenuwen.
Steijlen: „Het toernooi is een mooie ervaring. Het is best zwaar maar het bevalt me best. Ik haal goede uitslagen. Zo’n remise met Auke Scholma kostte veel tijd energie. Hij hield me lang aan de praat. Pas na zes uur en bijna honderd zetten zag de grootmeester in dat winst een utopie was.”
Derkx liep afgelopen weekend twee keer tegen een mentale dreun aan. Het verlies zaterdagavond tegen Roel Boomstra, de jongste deelnemer, was al lang in aantocht. Na de tijdnoodfase was de stelling van Derkx rijp voor de sloop. Een dag later liet Derkx dra¬matisch zwak afspel zien en had Ron Heusdens onverwacht de winst voor het oprapen.
Voor Derkx die de voorlaatste plaats bezet, is de situatie duidelijk: „Ik ben totaal uit vorm en moet de teleurstellingen verwerken. Vooral tegen Heusdens was de uitslag ronduit afwijkend van het spelverloop. Ik had voordeel en wees zelfs een remisevoorstel af. Later gaf ik het voordeel onnodig uit handen. Het werd van kwaad tot erger.”
 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner