Titelverdediger nestelt zich naast jonkie Roel Boomstra

There are no translations available.

De Gelderlander  editie BETUWE (Huissen e.o.)  13 april 2010

DAMMEN

Baljakin terug aan kop
Nieuwe zege op Sven Winkel brengt Alexander Baljakin bij NK dammen terug aan de top van het klassement.
Jasper Lemmen doorbreekt negatieve spiraal.
Pim Meurs noteert zijn vijfde remise op rij.

door Anton Janssen


EMMEN – Alexander Baljakin heeft zich bij het Nederlands kampioenschap dammen in Emmen weer naast Roel Boomstra aan de kop van het klassement genesteld. De titelverdediger én speler van DV Huissen pakte in de vijfde ronde de punten op Sven Winkel.
Boomstra moest tegen debutant Pieter Steijlen in remise berusten. Daardoor achterhaalde Baljakin de jonge plaatselijke favoriet, vandaag zijn volgende tegenstander.
De winst van Baljakin op Winkel was een herhaling van enkele weken geleden toen hij in de beslissingswedstrijd van DV Huissen om de nationale clubtitel tegen DV Schiedam ook tegen Winkel de beslissende factor was. „Het was superspannend”, keek Baljakin terug op het duel. „ Sven ging in de fout. Het had echter niet beslissend hoeven te zijn want na mijn schijfwinst was er compensatie voor hem. Waarschijnlijk heeft hij dat gemist want zoals de partij nu werd voortgezet, kon ik probleemloos op winst af.”
Voor Jasper Lemmen was de dag gisteren ook geslaagd. De speler uit Bemmel boekte na zijn catastrofale start - drie nederlagen in de eerste vier ronden - zijn eerste triomf: op grootmeester Auke Scholma.
Het spel van Lemmen maakte een vastberaden indruk. Hij wilde de negatieve spiraal per se doorbreken. „Het is eindelijk gelukt. Ik ging er vol in en wist Scholma in het late middenspel met een offer te verrassen. Na die geslaagde actie was het spel uit. Het afspel was glansrijk gewonnen. Scholma liet zich het winnend overmachtseindspel niet meer bewijzen. Dit is goed voor mijn moraal.”
Pim Meurs deelde de punten met Kees Thijssen. De derde deelnemer van DV Huissen nam het initiatief maar na het wegruilen van zijn voorpost werd de puntendeling, zijn vijfde op rij, de voorspelbare uitslag.
NK dammen Vijfde ronde: Kees Thijssen-Pim Meurs 1-1, Pieter Steijlen-Roel Boomstra 1-1, Cor van Dusseldorp-Ron Heusdens 1-1 ( plusremise voor Heusdens), Alexander Baljakin-Sven Winkel 2-0, Jasper Lem¬men- Auke Scholma 2-0, Boudewijn Derkx- Martin Dolfing 1- 1.
Stand: 1. Baljakin en Boomstra 5-7, 3.
Thijssen en Dolfing 5- 6, 5. Heusdens, Meurs, Winkel en Steijlen 5-5, 9. Scholma en Van Dusseldorp 5-4, 11. Derkx en Lemmen 5-3.
Programma Zesde ronde ( vandaag om 12.00 uur): Winkel-Lemmen, Derkx-Van Dus¬seldorp, Scholma-Thijssen, Boomstra- Baljakin, Dolfing- Meurs, Heusdens- Steijlen.

Last Updated (Monday, 19 April 2010 09:48)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner