In het Nieuws

Baljakin troeft op NK clubgenoot Lemmen af

There are no translations available.

De Gelderlander, editie BETUWE  10 april 2010

door Anton Janssen

 
EMMEN – Alexander Baljakin heeft de eerste ronde in het NK dammen in Emmen aangegrepen voor een winstpartij. Jasper Lemmen, zijn clubgenoot bij DV Huissen, liet zich gisteren in een lastig parket door de titelverdediger aftroeven.
Sven Winkel was op de openingsdag tegen Ron Heusdens de tweede winnaar. Clubsentimenten spelen op het NK geen rol: van de vier partijen tussen clubgenoten kregen er twee een winnaar.

Read more...

 

Baljakin en Winkel openen NK met winst

There are no translations available.

De Gelderlander, editie ARNHEM  10 april 2010

(van de redactie)

DAMMEN

EMMEN – Alexander Baljakin is zijn jacht op titelprolongatie bij het Ne­derlands kampioenschap dammen in Emmen begonnen met winst. De Arnhemse grootmeester klopte gisteren Jasper Lemmen, zijn ploeg­genoot bij DV Huissen. Sven Win­kel, de andere deelnemer uit Arn­hem, kwam ook tot winst. Hij ver­sloeg Ron Heusdens.

 

 

Toptrio aast op nationale damtitel

There are no translations available.

Dagblad van het Noorden 9 april 2010


- Boomstra thuisfavoriet op NK dammen
- Ook Scholma en Dolfing kansrijk in Emmen

Door Bert Dollekamp

EMMEN -  Het is al weer 28 jaar geleden dat Commissaris van de Koningin Tineke Schilthuis het NK dammen in Westerbork opende met een nooit vertoonde beginzet: aan het bord van Jannes van der Wal schoof ze schijf 32 recht vooruit naar een wit vakje. Ze kreeg vervolgens haar eerste damles van de latere wereldkampioen: "Deze zet mag niet mevrouw, bij dammen mag je alleen maar schuin."
Destijds toerde de nationale damtop door de provincie Drenthe, om in de slotronde in Emmen uit te komen. Dit jaar wordt het gehele toernooi in Emmen afgewerkt. In het gemeentehuis is titelverdediger Alexander Baljakin de te kloppen man. Op papier is vijfvoudig kampioen Kees Thijssen zijn voornaamste concurrent. De noordelijke damliefhebber zet zijn geld echter op het supertrio Martin Dolfing, Auke Scholma en Roel Boomstra.

Read more...

 

Slim bewegen: vooral nadenken

There are no translations available.

Dagblad van het Noorden  9 april 2010

ACHTERGROND
DAMMEN EN VOETBAL

 Symposium bij NK Dammen in Emmen

Door Jon van Schilt

EMMEN / GRONINGEN - Voetbal en dammen lijken mijlenver uit elkaar te liggen: domme krachten, en knappe koppen die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. Niets is minder waar, weet prof. dr. Chris Visscher, gespecialiseerd in jeugdsport. Voor beide takken van sport is een goede fysiek een pré, maar het echte talent heeft het vermogen zetten vooruit te denken. "Zoals Van Hanegem al zei: je hoeft niet snel te zijn, als je maar op het juiste moment vertrekt", aldus de Groningse hoogleraar en baas van het Centrum voor Bewegingswetenschappen.
Samen met zijn collega én damsportmedewerker van deze krant drs. Bert Dollekamp verzorgt Visscher komende maandag tijdens het NK Dammen in het Emmer gemeentehuis een symposium onder de noemer slim bewegen.

Read more...

 

Podiumplaats op NK doel voor Pim Meurs

There are no translations available.

De Gelderlander, editie RIVIERENLAND (Culemborg e.o.)

 door Anton Janssen

 CULEMBORG – Het smalle damwereldje uit de Betuwe staat er kwalitatief goed voor. Vandaag begint in Emmen de strijd om de nationale titel, die op 17 april eindigt. In het deelnemersveld voor deze nationale titelstrijd bevinden zich drie deelnemers uit de Betuwe, die allemaal hun opleiding genoten aan de damschool Culemborg.
  Boudewijn Derkx ( 23) uit Geldermalsen doet voor de vierde keer op rij mee, voor Pim Meurs (22) uit Culemborg is dit het derde NK uit zijn carrière en Pieter Steijlen (Culemborg) debuteert op negentienjarige leeftijd. Dit, aan de Nederlandse top acterende, trio bereikte deelname via de halve finales, waarin Steijlen na een gewonnen protest een omweg maakte.

Read more...

 

Baljakin verdedigt in Emmen nationale titel

There are no translations available.

De Gelderlander, editie Arnhem

 door Anton Jansen


  ARNHEM – Dammer Alexander Bal¬jakin verdedigt vanaf vandaag zijn vorig jaar in Huissen veroverde Ne¬derlandse titel. De 49- jarige Arn¬hemmer treft in Emmen elf tegen¬standers, onder wie zijn stadge¬noot Sven Winkel (28). Voor beide spelers is het de zevende NK-deel¬name. De titelstrijd duurt tot en met zaterdag 17 april.

 

DV Huissen heeft drie ijzers in het vuur bij NK

There are no translations available.

De Gelderlander, editie Betuwe ELST (Huissen e.o.)

Alexander Baljakin verdedigt titel

door Anton Janssen 
Huissen-   Drie spelers van landskam¬pioen DV Huissen op het NK in Emmen.
   Alexander Baljakin verdedigt zijn Nederlandse titel
   Jasper Lemmen en Pim Meurs outsiders in deelnemersveld van twaalf spelers.
 


DV Huissen is goed ver¬tegenwoordigd tijdens het Neder¬lands kampioenschap dammen, dat vandaag van start gaat in Em¬men. De kersverse nationaal club¬kampioen heeft bij de individuele titelstrijd liefst drie ijzers in het vuur.
Alexander Baljakin verdedigt de ti¬tel - zijn eerste - die hij vorig jaar in Huissen veroverde. Zijn ploegge¬noten Lemmen en Pim Meurs zit¬ten gelden als outsiders in het veld van twaalf spelers die tot en met zaterdag 17 april een speelronde af¬werken.

Read more...

 

Omroep Zeeland

There are no translations available.

Geen NK-finale voor dammer Bennie Provoost
za 13 maart 2010


OOST-SOUBURG – Bennie Provoost heeft zich niet weten te plaatsen voor de eindronde van het Nederlands kampioenschap.

Provoost (afkomstig uit Aagtekerke) verloor een barrage tegen Pieter Steijlen uit Culemborg. Die barragepartijen waren nodig omdat beide dammers in de halve finale-groep op gelijke hoogte waren geëindigd.

Read more...

 

CulemborgseCourant.nl

There are no translations available.

Pieter Steijlen naar finale NK Dammen
zaterdag 13 maart 2010 22:17


CULEMBORG - Pieter Steijlen heeft zich geplaatst voor de finale van het NK Dammen. De Culemborger won de barrage tegen Ben Provoost uit het Zeeuwse Aagtekerke met 3-1. Hij mag zich nu opmaken voor zijn eerste finale bij de senioren.

De weg naar de finale was voor Steijlen vrij ongebruikelijk. Eerder verloor hij de wedstrijd tegen Jan van Dijk (Ureterp) reglementair, maar dit werd door de protestcommissie gecorrigeerd. Van Dijk weigerde daarna alsnog te spelen, maar kwam later op die beslissing terug.

Read more...

 

www.hetlokalenieuws.nl

There are no translations available.

Meurs naar finale NK, Steijlen dient protest in
- 01-03-2010 -

Pim Meurs heeft zich voor het 3e jaar op rij geplaatst voor de finale van het NK dammen. Pieter Steijlen heeft ook nog kans, maar zijn lot ligt mede in handen van de protestcommissie.

In het slotweekend speelde Meurs twee keer remise. Daarmee hield hij zijn achtervolgers Anton van Berkel (Tilburg) en Frank Teer (Heesch) achter zich. Meurs deelt daardoor de eerste plaats in groep A met oud Culemborger Boudewijn Derkx. Beiden gaan door naar de finale.

Read more...

 

‘Mijn droom? De beste ter wereld zijn’

There are no translations available.

INTERVIEW, De Volkskrant, René vorderman op 06 april '09

AMSTERDAM - Damtalent (16) debuteert woensdag bij het NK. Hij kan de jongste winnaar ooit worden.van onze verslaggever

Als jongetje kon Roel Boomstra wel honderd fragmenten uit partijen van grootmeesters exact opdreunen. Op de damclub kwam hij aan met studies over het spel van tienvoudig wereldkampioen Aleksej Tsjizjov, zonder dat iemand hem daarom vroeg. Een succesvolle zet van een topspeler bewaart hij tegenwoordig in de computer.

Read more...

 

Pim Meurs aast op derde landstitel

There are no translations available.

De Gelderlander, door Anton Janssen. zaterdag 22 maart 2008

CULEMBORG - Pim Meurs (20) verkast na dit seizoen van Amsterdam'80 naar DV Huissen. De ambitieuze dammer uit Culemborg wil met zijn nieuwe club zijn derde landstitel voor clubteams veroveren.

Maar ook individueel blijft de jeugdige dammer op de poorten van het succes kloppen. Meurs maakt op 9 april zijn debuut als speler op het Nederlands Kampioenschap.

Read more...

 

Thijssen wil meer na vierde damtitel

There are no translations available.

REPORTAGE, De Volkskrant, Van onze verslaggever Ab Schreijnders op 18 april '06

AMSTERDAM - Kees Thijssen deelt, na zijn vierde damtitel op rij, op de ranglijst aller tijden de tweede positie met Wiersma en Roozenburg. Maar hij wil meer. ‘Het wordt hoog tijd dat ik ook internationaal ga scoren.’

Het was een hels evenement voor de veertien dammers die in Culemborg streden om de nationale titel. Negen dagen spelen, met vaak dubbele ronden, dat gaat niemand in zijn koude kleren zitten. Ook Kees Thijssen niet, al kon hij vrijdagavond om tien uur, na de zege op zijn grootste concurrent Auke Scholma, de felicitaties al in ontvangst nemen.

Read more...

 

De hoogste rating, maar toch weinig geliefd

There are no translations available.

INTERVIEW, De Volkskrant, Van onze verslaggever Ab Schreijnders op 06 oktober '05

ARNHEM - Van de zes Nederlanders die in actie komen bij het WK dammen, staat Aleksandr Baljakin het hoogst genoteerd op de ranglijst. Een garantie dat hij de kwalificatiegroep doorkomt, is het niet.

Ben ik te zwak, speel ik te saai? Aleksandr Baljakin vraagt het zich vertwijfeld af. Bijna nooit krijgt hij een uitnodiging voor een toernooi. Terwijl hij de hoogste rating heeft van de zes Nederlandse deelnemers aan het WK dammen dat vandaag begint in Amsterdam-Zuidoost.

Read more...

 

Dolfing heeft 'de doos' geopend

There are no translations available.

Dagblad van het Noorden, 1 april 2005 , Harm Vonk

Groningen - Na zijn Nederlandse damtitel in 2002 ging het alleen maar bergafwaarts met Martin Dolfing. Terwijl de Groninger (27) verwachtte de stap naar de wereldtop te kunnen maken, stortte hij volledig in. "Ik heb toen een vreselijke knauw gekregen", kijkt Dolfing terug. Nu het NK dammen in zijn eigen stad wordt gehouden, heeft de stadjer alles weer op een rijtje. "Ik heb een redelijke kans om kampioen te worden."

Dolfing staat nog altijd te boek als één van 's lands grootste talenten, maar na zijn nationale titel wist hij er geen raad mee. "Het laatste jaar ben ik als mens veranderd, op het persoonlijke vlak. Ik ben gaan nadenken hoe ik de dingen wil hebben. Ik twijfel nog wel eens over hoe mijn leventje in elkaar zit, maar ik zet nu wel de schouders er onder. Eerder walgde ik van mezelf bij een slecht resultaat, wat stagnerend werkte. Nu ga ik positiever met teleurstellingen om: een teleurstelling kan ook een zegen zijn omdat het zuiverend kan werken. Misschien ben ik er daardoor wel sterker uitgekomen. Het heeft nu niet alleen maar vervelende gevolgen."

Read more...

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner