www.hetlokalenieuws.nl

There are no translations available.

Meurs naar finale NK, Steijlen dient protest in
- 01-03-2010 -

Pim Meurs heeft zich voor het 3e jaar op rij geplaatst voor de finale van het NK dammen. Pieter Steijlen heeft ook nog kans, maar zijn lot ligt mede in handen van de protestcommissie.

In het slotweekend speelde Meurs twee keer remise. Daarmee hield hij zijn achtervolgers Anton van Berkel (Tilburg) en Frank Teer (Heesch) achter zich. Meurs deelt daardoor de eerste plaats in groep A met oud Culemborger Boudewijn Derkx. Beiden gaan door naar de finale. Voor Pieter Steijlen begon het laatste speelweekend met een reglementaire nederlaag tegen Jan van Dijk uit Ureterp. De wedstrijdleiding had deze partij op verzoek van Van Dijk verplaatst van de zondagmiddag naar de vrijdagavond. Steijlen heeft hier echter nooit bericht van gekregen en was daarom vrijdagavond niet afgereisd naar Beekbergen. Steijlen heeft direct protest aangetekend tegen deze nederlaag.

Op zaterdag liet Steijlen zich hierdoor niet van de wijs brengen. Tegen oud finalist Michiel Kroesbergen uit Groningen bracht hij een complexe stelling op het bord die hij fraai in winst omzette. Mocht Steijlen het protest winnen dan wordt de partij tegen Van Dijk als nog gespeeld. Bij winst mag hij daarna een barrage spelen tegen Ben Provoost (Aagtekerke) om een NK plaats.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner