In het Nieuws

Meurs voornaamste concurrent Baljakin

There are no translations available.

De Telegraaf  14 apr 2010, 21:34

Van onze dammedewerker


EMMEN - In de dubbele 7de en 8ste ronde van het NK dammen heeft titelhouder Alexander Baljakin zijn positie voor titelprolongatie verstevigd. Hij won de 8ste ronde in overtuigende stijl van voormalig jeugdwereldkampioen Boudewijn Derkx.

Als voornaamste concurrent heeft Pim Meurs zich aangediend, die een dubbele zege haalde. Eerst binnen een uur na 17 zetten tegen de onoplettende Auke scholma en vervolgens werd Sven Winkel na zijn zwakke 40ste zet hardhandig geveegd.

Read more...

 

Baljakin boekt vierde zege

There are no translations available.

AD Sportwereld 14/04/10 21u30

EMMEN - Alexander Baljakin heeft woensdag, met twee partijen op het programma, zijn vierde overwinning geboekt in het Nederlands kampioenschap dammen. De koploper kwam eerst na 42 zetten remise overeen met Ron Heusdens om vervolgens in de avonduren met zwart hekkensluiter Boudewijn Derkx te bedwingen. Hij leidt met twaalf punten.
Zijn naaste belager is nu Pim Meurs. Deze internationaal meester was het succesvolst van allen in de zevende en achtste ronde. Die leverden hem de volle buit op.

Read more...

 

Alexander Baljakin boekt vierde zege

There are no translations available.

De Gelderlander  sport algemeen  15 april 2010

NK DAMMEN 

EMMEN – Alexander Baljakin heeft gisteren zijn voorsprong op het NK dammen behouden. De Arnhem­mer kwam eerst na 42 zetten remi­se overeen met Ron Heusdens en won in de avonduren van hekken­sluiter Boudewijn Derkx. Baljakin leidt na acht ronden met twaalf punten en staat er twee voor op Pim Meurs. De Culemborger won gisteren tweemaal.

 

Baljakin behoudt voorsprong bij NK

There are no translations available.

AD Sportwereld 14/04/10 18u12

EMMEN - Alexander Baljakin heeft in de zevende ronde van het Nederlands kampioenschap dammen zijn voorsprong van twee punten op de concurrentie behouden. De koploper kwam woensdag na 42 zetten remise overeen met Ron Heusdens. Hij leidt nu tien punten.
Zijn belagers Roel Boomstra en Martin Dolfing konden eveneens niet winnen. Dat lukte alleen Pim Meurs. Door routinier Auke Scholma te verslaan voegde hij zich bij de naaste achtervolgers van Baljakin.
 
Woensdag wordt ook nog de achtste ronde afgewerkt. (ANP/BVDL)

 

Nog geen beslissingen Culemborgse dammers

There are no translations available.

Culemborgse Couant  dinsdag 13 april 2010 00:02

CULEMBORG - Ook de vijfde ronde van het NK dammen in Emmen leverde voor de twee deelnemende Culemborgers een remise op. Pim Meurs nam weinig risico tegen vijfvoudig kampioen kees Thijssen (Diemen). Omdat ook Thijssen er duidelijk weinig zin in had werden de schijven snel van het bord geruild. Op de veertigste zet konden de punten gedeeld worden.
Pieter Steijlen speelde tegen koploper en plaatselijk favoriet Roel Boomstra opnieuw een inhoudsrijke partij. Beide partijen probeerden het met een voorpost op hun linkervleugel. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond Boomstra iets makkelijker, maar echt in gevaar is Steijlen nooit geweest. Alexander Baljakin nestelde zich naast Boomstra aan kop door een overwinning op stadgenoot Sven Winkel. Thijssen en Martin Dolfing (Groningen) volgen op één punt en daarachter staan weer vier spelers waaronder de Culemborgers.
Het NK duurt nog t/m 17 april. Het is goed te volgen via nk2010.kndb.nl.

 

Damwelp Houtjes plaatst zich voor NK

There are no translations available.

De Stentor Sport Grootzwolle  maandag 12 april 2010 | 02:37 |

Vincent Houtjes van OG uit Wapenveld heeft zich geplaatst voor het NK dammen voor welpen. In de halve finale wist hij zaterdag als derde te eindigen.
Sterkste dammer bleek Bart Westerveld van Hijken DTC.

 

Baljakin lost concurrentie

There are no translations available.

De Gelderlander editie Betuwe (Huissen e.o.)  14 april 2010

door Anton Janssen

EMMEN – Alexander Baljakin heeft gisteren in de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap dammen in Emmen een belangrijke slag geslagen. De titelverdediger won van medekoploper Roel Boomstra en staat nu twee punten los.

De zege van Baljakin maakte indruk. De speler van DV Huissen pakte de plaatselijke favoriet en jongste deelnemer in zijn karakteristieke speelstijl aan. De strategie was gericht op het bezetten van het centrum en het langzaam uitbouwen van een klein voordeel. Baljakin zocht met zijn verfijnd gevoel voor positiespel naar zwakke plekken. Zijn pas 17- jarige tegenstander kwam onder druk te staan en sprak vrijwel al zijn bedenktijdtijd aan bij het zoeken naar een verdedigingsplan. Dat lukte uiteindelijk niet. De beslissing viel na 48 zetten en binnen het vierde speeluur.

Read more...

 

Alexander Baljakin leert Roel Boomstra een lesje

There are no translations available.

Dagblad van het Noorden  14 april 2010

Emmen - Alexander Baljakin heeft Roel Boomstra als trainer al heel wat geleerd, maar de les van gisteren was een peperdure. De 17-jarige Emmenaar verloor de partij, de koppositie op het NK in zijn woonplaats en (zo goed als zeker) het perspectief op de titel.

Baljakin leerde Boomstra een belangrijke les: blijf trouw aan je eigen stijl. "Ik speelde te voorzichtig, was te veel op het resultaat gericht", zei Boomstra. "Normaal vlieg ik er in. Dat is mijn stijl. Maar als je op remise speelt, vergeet je de stand op het bord. Het kwam door de druk die ik mezelf heb opgelegd. Na deze nederlaag kan ik er weer invliegen. De druk is weg."

Read more...

 

Vuurwerk op dambord in Emmen

There are no translations available.

De Telegraaf, di 13 apr 2010, 17:28

Van onze dammedewerker

EMMEN -  Alexander Baljakin heeft in de zesde ronde van het NK dammen zijn naaste concurrent Roel Boomstra (17) in een rechtstreeks duel verslagen.

Na een rustige partijopzet kreeg de titelhouder greep op aanvalsmogelijkheden via zijn linkervleugel. Heel thematisch werd de druk door Baljakin opgevoerd en nog voor de tijdcontrole gaf de benjamin van het toernooi zich gewonnen. Vorig jaar in de openingsronde won Boomstra van Baljakin door een lichte combinatie en eindigde uiteindelijk verdienstelijk op de derde plaats.

Read more...

 

Realist met een groot gevoel voor positie

There are no translations available.

NRC  12 april 2010

Zeventienjarige Roel Boomstra heeft het talent om wereldkampioen dammen te worden

Roel Boomstra (17) wordt beschouwd als het grootste Nederlandse damtalent sinds Harm Wiersma en Ton Sijbrands. Een unieke dammer die streeft naar perfectie. Met het karakter van een winnaar.

Door onze redacteur
ROB SCHOOF

Het had niet veel gescheeld of Roel Boomstra was schaker geworden. Als de Soester Schaakclub iets flexibeler had gehandeld toen hij als zevenjarig jochie binnenwandelde voor zijn eerste les, was Nederland mogelijk een groot damkampioen misgelopen. Hij moest eerst de regels van het schaken leren, ook al kende hij ze al lang. „Ik moest leren wat een paard kon, terwijl ik al wist wat rokeren was. Toen ben ik maar naar de damclub gegaan.” Daar werd direct een tegenspeler voor de kleine Roel opgetrommeld.

Read more...

 

Titelverdediger nestelt zich naast jonkie Roel Boomstra

There are no translations available.

De Gelderlander  editie BETUWE (Huissen e.o.)  13 april 2010

DAMMEN

Baljakin terug aan kop
Nieuwe zege op Sven Winkel brengt Alexander Baljakin bij NK dammen terug aan de top van het klassement.
Jasper Lemmen doorbreekt negatieve spiraal.
Pim Meurs noteert zijn vijfde remise op rij.

door Anton Janssen

Last Updated (Monday, 19 April 2010 09:48)

Read more...

 

Baljakin en Boomstra zij aan zij

There are no translations available.

Dagblad van het Noorden  13 april 2010

Baljakin schalt Winkel uit
Vandaag topduel in Emmen
Auke Scholma van slag

Door Bert Dollekamp


EMMEN - Nadat drie ronden lang niets van hem vernomen werd, heeft Alexander Baljakin opnieuw toegeslagen. De titelverdediger zoekt zijn slachtoffers met zorg uit en koos Sven Winkel uit voor een stevige oorwassing. Daarmee is een van zijn directe concurrenten uitgeschakeld en kan Baljakin zich volledig richten op het titanenduel tegen Roel Boomstra, dat voor vandaag op het programma staat.

Boomstra trok tegen Pieter Steijlen opnieuw fel van leer, maar de debutant liet niet met zich sollen en schoof inventief naar remise.

Read more...

 

’Vanavond ben ik helemaal leeg’

There are no translations available.

DvhN  12 april 2010

Simultaanwedstrijd dammen op Mondriaanplein

Door Annemiek Meijer

Emmen Een verschil tussen het echte leven en een potje dammen? "Normaal gesproken mag u niemand slaan. Bij dammen mag het wel. Sterker nog: als u kunt slaan, dan moét u!" Onderwijskundige en damverslaggever Bert Dollekamp krijgt de lachers op zijn hand met zijn commentaar bij de massa-simultaanwedstrijd op het Mondriaanplein in Emmen.

Het plein staat vol kramen met damborden. Acht dammers uit de Drentse en Groningse damtop spelen allemaal zeven partijen. Iedereen speelt tegen iedereen. Tegelijkertijd.

Read more...

 

Baljakin op herhaling

There are no translations available.

De Gelderlander SPORT (algemeen)

van de sportredactie

EMMEN – Alexander Baljakin heeft gisteren tijdens de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap dammen van Sven Winkel gewonnen. Voor de Arnhemse dammer was het de tweede belangrijke zege in korte tijd op zijn plaatsgenoot. Baljakin versloeg Winkel ook tijdens de beslissingswedstrijd om de landstitel voor clubteams. Huissen, de ploeg van Baljakin, werd door die winstpartij Nederlands kampioen.
Baljakin kwam door de zege in punten gelijk met Roel Boomstra, die in zijn partij tegen Pieter Steijlen met remise genoegen moest nemen. Beide dammers haalden zeven punten uit vijf wedstrijden.
Jasper Lemmen kwam gisteren in Emmen eveneens tot een zege. De Bemmelnaar kwam met wit tegen Auke Scholma tot zijn eerste overwinning op het NK.
   

 

Dammers op dreef

There are no translations available.

De Gelderlander editie RIVIERENLAND (Culemborg e.o.)  13 april 2010

EMMEN – Het trio Betuwse dammers op het Nederlandse Kampioenschap in Enmen deelde giste¬ren in de vijfde ronde de punten met spelers uit de kopgroep.
De opnieuw koelbloedig acterende Pieter Steijlen hield de kersverse koploper Roel Boomstra in bedwang. Pim Meurs had tegen Kees Thijssen het initiatief. Toen de vijfvoudig nationaal kampioen de voorpost wegruilde, was de puntendeling het voorspelbare resultaat. Boudewijn Derkx had, na twee keer verlies in het weekend, een herstelremise tegen Martin Dolfing. Een andere Culemborgse dammer, Oscar Vaessen, plaatste zich afgelopen weekeinde voor het NK dammen voor welpen. De negenjarge Vaessen, uitkomend voor Denk en Zet Culemborg, plaatste zich in zijn halve finalegroep als tweede.

 

Boomstra alleen aan kop na dubbelslag

There are no translations available.

Dagblad van het Noorden  12-04-2010

Emmenaar slaat tweemaal toe
ook Martin Dolfing in de plus
Auke Scholma maakt overuren

Door Bert Dollekamp

EMMEN - De overwinning in het damspel kent vele smaken, maar Roel Boomstra lust alles wat de pot schaft. Nadat hij met een geweldige centrumaanval Boudewijn Derkx had weggespeeld, versloeg de Emmenaar vanuit dubieuze positie ook Cor van Dusseldorp. Na de dubbelslag gaat Boomstra alleen aan de leiding, op de voet gevolgd door het viertal  Alexander Baljakin, Kees Thijssen, Sven Winkel en Martin Dolfing.
Voor eigen publiek laat Roel Boomstra geen gelegenheid onbenut om de aanval te zoeken.

Read more...

 

Boomstra alleen aan leiding

There are no translations available.

Algemeen Dagblad  12 april 2010

EMMEN - Roel Boomstra heeft in de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap dammen alleen de leiding genomen. Hij versloeg zondag met wit Cor van Dusseldorp en bracht zijn totaal daarmee op 6 punten.

De enige andere winstpartij kwam op naam van internationaal grootmeester Ron Heusden, die het evenement in Emmen slecht was begonnen. Boudewijn Derkx was het slachtoffer. 
Boomstra heeft in het algemeen klassement een punt voorsprong op Kees Thijssen, Sven Winkel, Martin Dolfing en Alexander Baljakin. Van dat viertal staat Thijssen er iets gunstiger voor door een plusremise. (ANP/BVDL)

 

Opnieuw remises bij NK dammen

There are no translations available.

Culemborgse Courant  maandag 12 april 2010 

CULEMBORG - De derde speeldag van het NK dammen leverde opnieuw twee remises op voor de deelnemende Culemborgers. Pim Meurs begon het spel tegen Jasper Lemmen goed, maar overzag een afwikkeling die Lemmen direct een remise opleverde. Pieter Steijlen had goede kansen met een flankaanval tegen Sven Winkel.

Steijlen had echter zoals gebruikelijk last van zijn tijdverdeling. Op de 50e zet had hij niet de tijd om alle mogelijkheden door te rekenen. Daarom koos hij voor een veilige afwikkeling, in plaats van de winnende zet die wel aanwezig was. Plaatselijk favoriet Roel Boomstra heeft de leiding genomen. Het 17-jarige toptalent won van Cor van Dusseldorp doordat hij de stand beter had doorgerekend. Achter Boomstra staan vier achtervolgers op één punt. Steijlen en Meurs zitten in het peloton op twee punten achter de koploper. Het NK duurt nog tot en met 17 april en is te volgen via nk2010.kndb.nl.

 

Meurs en Steijlen nog zonder winst op NK

There are no translations available.

De Gelderlandereditie RIVIERENLAND (Culemborg e.o.)  12-04-2010

door Anton Janssen

EMMEN – De Culemborgse dammers Pim Meurs en Pieter Steijlen zijn na vier ronden voor het Nederlands kampioenschap dammen in Emmen nog zonder winst. Het duo heeft echter ook nog niet verloren. De start van Boudewijn Derkx is teleurstellend. De deelnemer uit Geldermalsen staat na twee nederlagen in de achterhoede.
Meurs kon in het openingsweekeinde de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. De speler van DV Huissen speelde zijn vier partijen onbeslist en wacht op zijn eerste winst.

Read more...

 

Jasper Lemmen kent catastrofale start NK

There are no translations available.

De Gelderlander editie Betuwe (Huissen e.o.)   12-04-2010

door Anton Janssen

 
EMMEN – De voortvarende opening van het Nederlands kampioenschap dammen van Alexander Baljakin heeft geen vervolg gekregen. De titelverdediger is wel het best geklasseerd van de drie deelnemers van DV Huissen maar staat na vier ronden een punt achter de koploper en jongste deelnemer, Roel Boomstra.
Pim Meurs komt nog niet los: hij liet vier remises op het scorebord zetten en de start van Jasper Lemmen is catastrofaal. Na drie nederlagen op rij pakte de dammer uit Bemmel gisteren in het onderlinge duel met Meurs pas het eerste punt.

Read more...

 

Vijf koplopers bij NK dammen

There are no translations available.

De Telegraaf  telesport  zo 11 apr 2010, 10:37

Door Harm Wiersma

AMSTERDAM -  Zaterdag was een dubbele ronde bij het NK dammen. Drie andere spelers voegden zich bij de koplopers. De grote verliezer was Jasper Lemmen, die inmiddels drie keer achterelkaar verloor in onderhoudende duels. Ver beneden zijn kunnen, want hij hoort bij de nieuwe generatie topspelers die voor niemand uit de weg gaat.

Martin Dolfing

Zaterdagochtend won Martin Dolfing zijn eerste partij tegen Lemmen in een vlijmscherpe partijopzet, waarin Dolfing zijn titelaspiraties ondubbelzinnig liet zien. In de middagronde verloor Lemmen opnieuw na een te ambitieuze 31ste zet, waarmee hij zijn eigen ondergang bewerkte tegen meervoudig kampioen Kees Thijssen. De derde dagzege kwam op naam van de jonge Roel Boomstra, die Boudewijn Derkx in aanvalspartij erg overtuigend aftroefde.

Read more...

 

Remises voor Culemborgse dammers

There are no translations available.

Culemborgse Courant  zondag 11 april 2010

CULEMBORG - Ook op de tweede speeldag van het NK dammen was voor de Culemborgse dammers remise de uitslag van de partijen. In de tweede ronde stond het onderlinge duel van Pim Meurs en Pieter Steijlen op het programma. Meurs zette vanuit de opening direct een flankaanval in. Steijlen bestreed dit speltype met een goede omsingeling. Later koos Steijlen de aanval over de andere vleugel en daar kwam hij erg ver mee, maar niet ver genoeg voor de winst.
De derde ronde mocht Meurs de degens kruisen met titelverdediger Alexander Baljakin (Arnhem). Meurs koos voor een actieve verdediging en dat deed hij goed. Het spelbeeld was optisch goed voor Baljakin, Maar Meurs toonde aan dat het evenwicht in werkelijk nergens verbroken werd.

Read more...

 

Culemborgers starten met remise

There are no translations available.

Culemborgse Courant  zaterdag 10 april 2010

CULEMBORG - De twee Culemborgse deelnemers aan het NK dammen in Emmen zijn beide met een remise van start gegaan. Pim Meurs kwam niet door de verdediging van Cor van Dusseldorp (Rijnsburg), Pieter Steijlen bleef overeind tegen favoriet Kees Thijssen.
Meurs koos tegen Van Dusseldorp voor het complexe spel van een hekstelling met twee extra schijven op de lange lijn. Van Dusseldorp liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en hield lang het beste van het spel. Beide spelers kregen echter geen kansen op meer dan remise en daarom werd met nog ieder 7 schijven op het bord de vrede getekend.

Read more...

 

Baljakin en Winkel op dreef in Emmen

There are no translations available.

Dagblad van het Noorden 10 april 2010

Titelverdediger vanuit niets naar winst
Winkel veegt Heusdens
Boomstra en Dolfing in evenwicht

Door Bert Dollekamp

EMMEN – Met een indrukwekkende zegetocht van zijn dam dwars door het centrum van Lemmen stelde Alexander Baljakin zich al in de openingsronde nadrukkelijk kandidaat voor prolongatie van de nationale titel. De tweede dagzege kwam op naam van de in het Drentse De Wijk getogen Sven Winkel, die oud-kampioen Ron Heusdens vanuit de opening een ongenadig pak slaag gaf.

Nadat wethouder van Sportzaken Arends de dammers met een welgemikte beginzet aan het werk had gezet, stond het bord van Emmenaar Roel Boomstra en Groninger Martin Dolfing al na enkele zetten in lichterlaaie.

Read more...

 
More Articles...
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner