CulemborgseCourant.nl

There are no translations available.

Pieter Steijlen naar finale NK Dammen
zaterdag 13 maart 2010 22:17


CULEMBORG - Pieter Steijlen heeft zich geplaatst voor de finale van het NK Dammen. De Culemborger won de barrage tegen Ben Provoost uit het Zeeuwse Aagtekerke met 3-1. Hij mag zich nu opmaken voor zijn eerste finale bij de senioren.

De weg naar de finale was voor Steijlen vrij ongebruikelijk. Eerder verloor hij de wedstrijd tegen Jan van Dijk (Ureterp) reglementair, maar dit werd door de protestcommissie gecorrigeerd. Van Dijk weigerde daarna alsnog te spelen, maar kwam later op die beslissing terug. Woensdagavond won Steijlen in Zwolle van Van Dijk waardoor hij in punten gelijk kwam met Provoost. Deze versloeg hij vrijdagavond in Bunschoten. Van Dijk paste tegen Steijlen het zogeheten Van Leeuwen-systeem toe en daar wist de Culemborger wel raad mee. Met een sterke centrumaanval overklaste hij de Fries snel zodat beiden vroeg thuis waren.

De barrage tegen Provoost werd met versneld speeltempo gespeeld. Steijlen sloeg direct in de eerste partij toe. Na een rustige opening kreeg hij goed klassiek spel. Met een mooi offer vergrootte hij zijn bordkansen en die groeiden Provoost boven het hoofd. Een blunder van Provoost versnelde het einde waardoor het eindspel niet meer werd gehaald. In de tweede partij was het de Zeeuw die goed kwam te staan na een onnauwkeurigheid van Steijlen. Deze hield echter het hoofd koel en wikkelde slim af naar remise. Steijlen neemt van vrijdag 9 tot en met zaterdag 17 april in Emmen deel aan de nationale eindstrijd. Onder de twaalf finalisten bevinden zich ook Culemborger Pim Meurs en oud-Culemborger Boudewijn Derkx

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner