Pim Meurs heeft plek op podium binnen bereik

There are no translations available.

De Gelderlander  editie RIVIERENLAND (Culemborg e.o.)  16 april 2010

door Anton Janssen

EMMEN – Pim Meurs heeft op het Nederlandse damkampioenschap de tweede plaats te pakken. De Culemborger, in dienst van landskampioen DV Huissen, maakte woensdag met de maximale vier punten uit het dubbelprogramma de sprong omhoog. ’s Morgens vloerde hij Auke Scholma met een lichte combinatie, in de middagronde klopte hij Sven Winkel positioneel.


 Gisteren consolideerde Meurs zijn klassering. In de partij met Roel Boomstra overheerste het weder¬zijdse respect. Meurs ging risico’s uit de weg met een vlotte puntendeling als uitkomst. De vereiste veertig zetten stonden op het nota¬tiebiljet toen de vrede werd getekend, waarna Meurs met 11 uit 9 partijen de tweede plaats bezet.

Meurs hoopt op een podiumlaats: „ Aleksander Baljakin is uit het zicht maar voor de tweede plaats wil ik gaan. Wanneer ik de twee resterende ronden tegen Ron Heusdens en Boudewijn Derkx goed doorkom, is dat een reële optie”, voorziet Meurs. Pieter Steijlen blijft dammend Nederland verbazen. De 19- jarige debutant is nog altijd zonder verlies: de 9 partijen werden remise. Gisteren kreeg oud-kampioen Martin Dolfing geen kans zijn positie te verbeteren. Een getimed offer van twee schijven verzekerde de Culemborger opnieuw van een punt.
Steijlen: „ Achteraf heb ik tegen Heusdens en Cor van Dusseldorp de winst gemist. Toch is het een mooie prestatie dat ik als debutant nog steeds ongeslagen ben. Daar teken je voor.”

De resultaten van Boudewijn Derkx blijven teleurstellend. De deelnemer uit Geldermalsen wacht nog op zijn eerste winstpartij. Hij kwam zes keer remise overeen en verloor drie keer. Met zijn score van 6 punten uit 9 bezet Derkx de laatste plaats.
Derkx: „ Mijn vorm is er op dit NK niet. Het wil niet vlotten. Vandaag mislukte tegen Jasper Lemmen de opening waarna een puntendeling het maximaal haalbare was. Dat lukte uiteindelijk. In de resterende twee partijen hoop ik iets te ondernemen.”
 

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner