Remises voor Culemborgse dammers

There are no translations available.

Culemborgse Courant  zondag 11 april 2010

CULEMBORG - Ook op de tweede speeldag van het NK dammen was voor de Culemborgse dammers remise de uitslag van de partijen. In de tweede ronde stond het onderlinge duel van Pim Meurs en Pieter Steijlen op het programma. Meurs zette vanuit de opening direct een flankaanval in. Steijlen bestreed dit speltype met een goede omsingeling. Later koos Steijlen de aanval over de andere vleugel en daar kwam hij erg ver mee, maar niet ver genoeg voor de winst.
De derde ronde mocht Meurs de degens kruisen met titelverdediger Alexander Baljakin (Arnhem). Meurs koos voor een actieve verdediging en dat deed hij goed. Het spelbeeld was optisch goed voor Baljakin, Maar Meurs toonde aan dat het evenwicht in werkelijk nergens verbroken werd.

Steijlen had tegen oud-kampioen Auke Scholma (Baflo) veruit de langste partij van de dag. Na ruim zes uur spelen werd ook hier het evenwicht niet verbroken. Scholma probeerde het met een voorpost in het centrum van Steijlen, maar daar wist Steijlen wel raad mee. Ondanks twee keer hevige tijdnood wikkelde de benjamin van het gezelschap rustig af naar een dammeneindspel. Scholma probeerde hierin nog lang via trucs de partij naar zijn hand te zetten, maar Steijlen kwam niet meer in de problemen.
Na drie ronden zijn er vijf koplopers met vier punten. Steijlen en Meurs zitten beide in de tweede groep met één punt achterstand. Het NK duurt nog t/m 17 april. Het is goed te volgen via nk2010.kndb.nl.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner