Jasper Lemmen kent catastrofale start NK

There are no translations available.

De Gelderlander editie Betuwe (Huissen e.o.)   12-04-2010

door Anton Janssen

 
EMMEN – De voortvarende opening van het Nederlands kampioenschap dammen van Alexander Baljakin heeft geen vervolg gekregen. De titelverdediger is wel het best geklasseerd van de drie deelnemers van DV Huissen maar staat na vier ronden een punt achter de koploper en jongste deelnemer, Roel Boomstra.
Pim Meurs komt nog niet los: hij liet vier remises op het scorebord zetten en de start van Jasper Lemmen is catastrofaal. Na drie nederlagen op rij pakte de dammer uit Bemmel gisteren in het onderlinge duel met Meurs pas het eerste punt.


Baljakin die in het weekend drie keer remise speelde, ziet nog mogelijkheden: „ Met de eerste twee puntendelingen tegen Kees Thijssen en Meurs valt te leven. Tegen Auke Scholma werd het best spannend. Het is achteraf jammer dat er geen beslissing viel. Ik ging diep voor winst maar het lukte niet. Ik blijf in de top meedoen. Er zijn nog redelijke vooruitzichten op het behoud van de titel.”
Pim Meurs: „Tot nu toe gaat het moeizaam. Ik wacht nog op de eerste overwinning maar ben er van overtuigd dat mijn spel gaat lopen zodra ik een winstpartij boek. Toch blijf ik optimistisch over het verloop van de komende toernooiweek.”
Ook bij Lemmen draait het spel niet. De tweevoudig NK- ganger: „Ik ben niet voldoende scherp. Tegen Martin Dolfing miste ik nota bene, in tijdnood weliswaar, een directe winst in één zet, En tegen Kees Thijssen werd me een denkfout fataal. Over de remise met Pim (Meurs) ben ik tevreden.”
De Europees studentenkampioen is als twaalfde en laatste geklasseerd. „Ik blijf in de komende dagen mijn ondernemende spel op het bord leggen, dat zal zeker bete¬re uitslagen opleveren.”
NK dammen Tweede ronde: Kees Thijssen-Alexander Baljakin 1- 1, Martin Dolfing- Jasper Lemmen 2-0, Roel Boomstra-Ron Heusdens 1-1, Auke Scholma- Cor van Dusseldorp 1-1 ( plusremise voor Scholma), Sven Winkel-Boudewijn Derkx 1-1, Pim Meurs-Pieter Steijlen 1-1.
Derde ronde: Steijlen-Scholma 1-1, Baljakin- Meurs 1-1, Lemmen-Thijssen 0-2, Derkx-Boomstra 0-2, Heusdens-Dolfing 1-1, Van Dusseldorp-Winkel 1-1.
Vierde ronde: Heusdens-Derkx 2-0, Scholma-Baljakin 1-1, Winkel-Steijlen 1-1, Meurs-Lemmen 1-1, Boomstra- Van Dusseldorp 2- 0, Dolfing-Thijssen 1-1 Stand: 1. Boomstra 4-6, 2. Thijssen, Winkel, Dolfing, Baljakin 4-5, 6. Scholma, Heusdens, Meurs, Steijlen 4- 4, 10.
Van Dusseldorp 4-3, 11. Derkx 4-2, 12. Lemmen 4-1.
   

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner