DV Huissen heeft drie ijzers in het vuur bij NK

There are no translations available.

De Gelderlander, editie Betuwe ELST (Huissen e.o.)

Alexander Baljakin verdedigt titel

door Anton Janssen 
Huissen-   Drie spelers van landskam¬pioen DV Huissen op het NK in Emmen.
   Alexander Baljakin verdedigt zijn Nederlandse titel
   Jasper Lemmen en Pim Meurs outsiders in deelnemersveld van twaalf spelers.
 


DV Huissen is goed ver¬tegenwoordigd tijdens het Neder¬lands kampioenschap dammen, dat vandaag van start gaat in Em¬men. De kersverse nationaal club¬kampioen heeft bij de individuele titelstrijd liefst drie ijzers in het vuur.
Alexander Baljakin verdedigt de ti¬tel - zijn eerste - die hij vorig jaar in Huissen veroverde. Zijn ploegge¬noten Lemmen en Pim Meurs zit¬ten gelden als outsiders in het veld van twaalf spelers die tot en met zaterdag 17 april een speelronde af¬werken.

  Baljakin, gisteren 49 jaar gewor¬den, greep vorig jaar in de slotron¬de de titel dankzij het systeem met de plusremises. De om zijn ‘schone’ speelstijl bekende Arn¬hemmer, die in 2004 en 2008 op de tweede plaats was geëindigd, hield nadien zijn constante vorm vast. In de clubcompetitie werd hij met 19 punten uit elf partijen an¬dermaal topscorer van Nederland. En met zijn overwinning op Sven Winkel ( ook NK- ganger) besliste hij de barrage tegen DV Schiedam om het Nederlands clubkampioen¬schap in het voordeel van DV Huis¬sen.
  Enkele weken terug veroverde Bal¬jakin in Litouwen opnieuw het Eu¬ropese Kampioenschap sneldam¬men. De uit Rusland afkomstige grootmeester doet voor de zeven¬de keer op rij mee aan het Neder¬lands kampioenschap. Hij zal waar¬schijnlijk ondervinden dat een ti¬tel behalen, volgens een sportwet, gemakkelijker is dan de titel verde¬digen.
  Zijn ploeggenoot Jasper Lemmen zit, na het debuut in 2005, voor de tweede keer in het selecte gezel¬schap van NK- spelers. De na dit seizoen naar DC Lent terugkeren¬de speler moet in staat zijn om de gedeelde dertiende klassering van 2005 te verbeteren. De 24-jarige dammer uit Bemmel is op debu¬tant Pieter Steijlen na de deelne- mer met het laagste aantal rating¬punten (1423). Lemmen is niet alleen met het par¬tijspel bezig. Hij is betrokken bij de opleiding van jeugddammers, onder andere als creatief trainer van de centrale trainingsgroep CTG.
  Ook de twee jaar jongere Meurs geldt in de eindstrijd als een poten¬tiële kanshebber. Hij heeft de High Potential status en is één van meest veelbelovende talenten. De Culemborger had met de Balt Cup, het Europees Kampioen¬schap blitzdammen en het EK voor landenteams een drukke dammaand.
  Baljakin werkte hetzelfde program¬ma af maar werd niet als speler van het Nederlandse team geaccep¬teerd. Pim Meurs begint aan zijn derde NK en zet in Emmen in op een podiumplaats.
editie ARNHEM stad

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner