Podiumplaats op NK doel voor Pim Meurs

There are no translations available.

De Gelderlander, editie RIVIERENLAND (Culemborg e.o.)

 door Anton Janssen

 CULEMBORG – Het smalle damwereldje uit de Betuwe staat er kwalitatief goed voor. Vandaag begint in Emmen de strijd om de nationale titel, die op 17 april eindigt. In het deelnemersveld voor deze nationale titelstrijd bevinden zich drie deelnemers uit de Betuwe, die allemaal hun opleiding genoten aan de damschool Culemborg.
  Boudewijn Derkx ( 23) uit Geldermalsen doet voor de vierde keer op rij mee, voor Pim Meurs (22) uit Culemborg is dit het derde NK uit zijn carrière en Pieter Steijlen (Culemborg) debuteert op negentienjarige leeftijd. Dit, aan de Nederlandse top acterende, trio bereikte deelname via de halve finales, waarin Steijlen na een gewonnen protest een omweg maakte.

  Meurs geldt in de eindstrijd als een potentiële kanshebber. Hij heeft de zogeheten High Potential- status en is één van meest veelbelovende talenten die Nederland rijk is. De Culemborger heeft een drukke dammaand achter de rug. Hij speelde al om de Balt Cup, het Europees Kampioenschap blitzdammen en het EK voor landenteams.
  De speler van landskampioen Huissen: „Ik vond in Vilnius in Litouwen het ritme. Het was een prima voorbereiding, maar de echte vorm moet er tijdens het NK zijn. Ik ben optimistisch en wil een plaats op het podium halen. Alexander Baljakin en Kees Thijssen zie ik als favorieten.”
  Derkx is overtuigd van de sterkte van het tot twaalf spelers ingekrompen deelnemersveld: „ De krachtsverschillen zullen kleiner zijn. Baljakin, de kampioen van 2009, gooit hoge ogen maar ik zie nog wel vijf titelkandidaten.”
  „Na de halve finales heb ik niet gespeeld, wel heb ik aan de scherpte van mijn spel geschaafd. Ik ben benieuwd hoe het in de eerste ronden loopt. Vorig jaar deed ik tot in de laatste ronde mee om de hoofdprijzen; verlies in de slotpartij tegen een outsider deed me de das om”, zo relativeert Derckx zijn kansen.
  Voor Steijlen kwam plaatsing als een verrassing: „Ik werd in de halve finales oneerlijk behandeld maar werd uiteindelijk toch niet de dupe van een fout van de organisatie. Ik wil op het NK lekker gaan spelen. Ik kan in de meeste speltypes tegenspel bieden. Ik kan de theorie volgen of afgaan op ervaringen uit eerdere partijen. Tijdnood speelde me soms parten. Ik heb de tijdverdeling nu beter onder controle. Mijn spel is nog volop in ontwikkeling zodat ik in dit NK niet op een hoge klassering reken”, voorziet de debutant.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner