Culemborgers starten met remise

There are no translations available.

Culemborgse Courant  zaterdag 10 april 2010

CULEMBORG - De twee Culemborgse deelnemers aan het NK dammen in Emmen zijn beide met een remise van start gegaan. Pim Meurs kwam niet door de verdediging van Cor van Dusseldorp (Rijnsburg), Pieter Steijlen bleef overeind tegen favoriet Kees Thijssen.
Meurs koos tegen Van Dusseldorp voor het complexe spel van een hekstelling met twee extra schijven op de lange lijn. Van Dusseldorp liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en hield lang het beste van het spel. Beide spelers kregen echter geen kansen op meer dan remise en daarom werd met nog ieder 7 schijven op het bord de vrede getekend.

Steijlen nam tegen vijfvoudig kampioen Thijssen een omsingelende stelling aan. Ondanks hevige tijdnood hield hij daarbij het hoofd koel. Na de tijdnoodfase koos Steijlen echter niet voor het beste plan. De remise kwam hierdoor niet in gevaar, maar Thijssen mocht wel een plusje noteren. Voor Steijlen een debuutwedstrijd waar hij tevreden op kan terugkijken.
Titelverdediger Alexander Baljakin (Arnhem) nam samen met Sven Winkel (Nijmegen) de leiding. Baljakin won met sterk positiespel van Jasper Lemmen (Bemmel), Winkel knoopte verrassend oud kampioen Ron Heusdens (Schiedam).
Het NK duurt nog t/m 17 april. Het is goed te volgen via nk2010.kndb.nl.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner