Winst voor dammer Meurs

There are no translations available.


Culemborgse Courant  donderdag 15 april 2010 09:32

CULEMBORG - Op de zesde speeldag heeft Pim Meurs het remisevirus weten te neutraliseren. In de zevende ronde boekte hij een combinatieve zege op grootmeester Auke Scholma (Baflo). In de achtste ronde was hij positioneel te sterk voor Sven Winkel (Arnhem).

Pieter Steijlen leek de achtste ronde ook met winst af te sluiten na een mooie positionele partij tegen Cor van Dusseldorp (Rijnsburg). Steijlen faalde echter in de afwerking.

In de zevende ronde was Meurs snel klaar. In een wederzijdse flankaanval liep Scholma in een standaard hielslag die direct beslissend was. Steijlen moest langer achter het bord zitten tegen oud Culemborger Boudewijn Derkx. Steijlen nam na enkele vereenvoudigingen tegen de tegenwoordig in Geldermalsen woonachtige Derkx stevig het centrum in handen. Derkx ging omsingelen en dat leverde uiteindelijk een gelijkwaardige remise op.
De achtste ronde gaf voor Meurs een open stand tegen Sven Winkel (Arnhem). Hierbij ging de strijd lang gelijk op. In het late middenspel toonde Meurs zich duidelijk de betere opbouwer. Toen de stelling tegen elkaar opliepen had hij de mooiste velden en restte Winkel niets anders dan opgeven. Steijlen had intussen met een hekstelling, ondersteund door twee extra schijven op de lange lijn, Van Dusseldorp in grote positionele problemen gebracht. Met een serie aan combinatieve dreigingen wist Steijlen een dam af te dwingen. Na damafname hield Steijlen een plusschijf over. In de afwerking ging het echter in tijdnood fout, waardoor Van Dusseldorp naar remise kon ontsnappen.
Alexander Baljakin (Arnhem) gaat na acht ronden nog steeds riant aan kop. Pim Meurs is door zijn twee zeges opgeklommen naar de tweede plaats, twee punten achter de koploper. Daar weer één punt achter volgen Boomstra (Emmen) en Dolfing (Groningen). Pieter Steijlen deelt de vijfde plaats met kees Thijssen.
Het NK duurt nog t/m 17 april. Het is goed te volgen via nk2010.kndb.nl.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner